Bulgur
Bulgur elkészítése
- Egy lábasban forralj fel 720 ml vizet egy fél teáskanál sóval.
Ez a mennyiség kb. 4 adagra elegendő. Ha nem súlyra, hanem űrmértékre méred a bulgurt, akkor nagyjából 1 pohár bulgurhoz másfél pohár vizet számolj.
- Add hozzá a 400 g bulgurt és keverd el.
- Forrald fel egyszer, fedd le és vedd le a tűzről.
- Hagyd 20 percig állni, amíg a bulgur megpuhul, és felszívja a folyadékot.
- A végén keverd át még egyszer, és a párolt bulgur elkészült, tálalásra kész.
Mire jó a bulgur?
A bulgur tulajdonképpen a rizshez vagy a tarhonyához kinézetre nagyon hasonlító, és hasonlóan is elkészíthető köret. Mint láthatod, ráadásul mindkét hagyományos köretnél könnyebben elkészíthető.
Ezen kívül sokkal egészségesebb is. A bulgur általában durumbúzából készül, teljes kiőrlésű gabonának számít, alacsony glikémiás indexszel (48). Vagyis nem dobja meg a vércukorszintet, nem vagy kevésbé okoz fogyókúrázóknak jo-jó effektust. A bulgur további előnyeiről a linkre kattintva olvashatsz.
Szabó Balázs
Kiemelt ApróHirdetések
További kiemelt ApróHirdetések »
HelyiVilága magazin ajánló
Helyi látnivalók
Helyi Programok / események
További helyi programok / események »
Helyi szolgáltatók