Bazsalikomos tejszínes csirkemell

Kategória:
Receptek, Főétel receptek

Cikk írója:
Kecskemét HelyiVilága


Bazsalikomos tejszínes csirkemell


 
 

Bazsalikomos tejszínes csirkemell

 

 

 
 
 

 

Bazsalikomos tejszínes csirkemell recept

    1. A bazsalikomos tejszínes csirkemell elkészítéséhez első lépésben vágd csíkokra a csirkemell filét, és vágd apróra a hagymát és a fokhagymát.
    2. Egy nagy serpenyőt forrósíts fel, öntsd bele az olaj felét és add hozzá a csirkemell csíkokat. Sózd és borsozd, majd néhányszor átforgatva pirítsd meg a csirkemellet kb. 4-5 perc alatt. Ha kész, vedd ki és tedd félre egy tányéron.
Bazsalikomos tejszínes csirkemell készítése 1

Tedd egy serpenyőbe…

Bazsalikomos tejszínes csirkemell készítése 2

… és pirítsd meg a csirkemell csíkokat

    1. Ugyanabban a serpenyőben, az olaj másik felén, közepes lángon pirítsd meg üvegesre a hagymát.
Bazsalikomos tejszínes csirkemell készítése 3

Pirítsd meg a hagymát is, majd a fokhagymát

    1. Add hozzá a fokhagymát, és pirítsd még fél percig.
    2. Szórd rá a lisztet, keverd el, és pirítsd így is kb. fél percig.
Bazsalikomos tejszínes csirkemell készítése 4

Szórd rá a lisztet és kicsit pirítsd meg

    1. Öntsd fel a vízzel, keverd jól el, amíg a liszt teljesen fel nem oldódik, és add hozzá rögtön a tejszínt. Fűszerezd a bazsalikommal, sóval és borssal.
Bazsalikomos tejszínes csirkemell készítése 5

Öntsd föl a tejszínnel

    1. Add hozzá a pirított csirkemelleket, és főzd még kb. 2 percig, amíg besűrűsödik.
    2. Végül add hozzá a citromlét, keverd át, és a tejszínes bazsaliomos szósz bazsalikomos tejszínes csirkemell elkészült.
Bazsalikomos tejszínes csirkemell készítése 6

Főzd készre a tejszínes szószt a csirkemellel

Szilágyi Balázs receptje

 

 

Kiemelt ApróHirdetések

További kiemelt ApróHirdetések »

 

HelyiVilága magazin ajánló

További magazin cikkek »

 

 

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »

 

Helyi szolgáltatók

További helyi szolgáltatók »