Kategória:
Receptek, Vegetáriánus receptek

Cikk írója:
Kecskemét HelyiVilága


Uborkás limonádé


Az uborkás limonádé egy rendkívül frissítő, rendkívül finom nyári ital, limonádé.

Többfajta változata létezik, én itt a legegyszerűbb, és talán legegészségesebb változatot adom meg, hiszen ebben egyáltalán nincs cukor.

 

Próbáld ki, nagyon finom íze van, és hidegen tökéletes és egészséges frissítő a forró nyári napokon!

Uborkás limonádé elkészítése

 

    1. Az uborkás limonádéhoz uborkára és citromra van szükséged. Először mosd meg ezeket.
    2. Vágj 3-4 mm-es szeleteket az uborkából, kb. 3 darab kell egy pohárba, amitől már jó uborkás íze lesz. Vágj egy szeletet a citromból.
    3. Tedd az uborkaszeleteket és a citromszeletet egy pohárba.
    4. Ez elhagyható lépés, de én a fél citrom maradék részének levét, amiről a karikát vágtam, belecsavartam a pohárba. Ettől lesz igazán limonádé, ettől lesz igazán citromos (is) és frissítő.
    5. Töltsd fel a poharat jéggel.
    6. Öntsd föl szénsavas ásványvízzel vagy szódavízzel.

Természetesen szénsavmentes vizet is használhatsz, de valahogy az uborkás limonádéhoz nagyon jól illik a kicsit buborékos víz.

Fogyaszd egészséggel!

 

 

 

Kiemelt ApróHirdetések

További kiemelt ApróHirdetések »

 

HelyiVilága magazin ajánló

További magazin cikkek »

 

 

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »

 

Helyi szolgáltatók

További helyi szolgáltatók »