Programok / Kiállítások, vásárok

Település:
Bács-Kiskun megye, Kecskemét

Kategória:
Kiállítások, vásárok

Létrehozva:
2019-09-07 16:43:18


Móricz Zsigmond


Móricz Zsigmond élete képeslapok tolmácsolásában

Móricz Zsigmond életét bemutató képeslap tárlat nyílt pénteken Kecskemét-Hetényegyházán, a Móricz Zsigmond Közösségi Házban. Sebestyén Imre helyi gyűjtő kiállítása része az e hétvégi Kadarka Helyi Érték Fesztiválnak.
 

Móricz Zsigmond író életének egy része Hetényegyházához kötődik, így kiemelt fontosságú az ott élők számára. A kiállításon a gyűjtőt, Sebestyén Imrét, valamint a képeslap gyűjtés történetét és Móricz életét Bella Rózsa Pilinszky-díjas tanár méltatta. A megnyitó műsorban Móricz idézetek is elhangzottak, valamint gitárjáték színesítette. A végén pedig Trungel Ilona szólt a Móricz fáról és Móricz emlékekről. Többek között arról a székről is, melyet az egykori Móricz fából faragtak ki, és a megnyitón abban foglalt helyet a gyűjtő.

A kiállítás a külön teremben kapott helyett. Tablók sokaságán tekinthető meg Móricz élete képeslapok tolmácsolásában, köztük több hetényegyházi vonatkozású képeslap is látható.

 

Kadarka Érték Fesztiválon szombaton egész nap tartalmas programok várják az érdeklődőket. Ízelítőül: 16.15-kor Kocsis Tibor akusztikus koncertje hallható, a lovasfelvonulás pedig délben indul el. Este 22 órakor tűzijáték zárja a mulatságot.

 

Forrás:baon.hu

 

 

 

 

 

HelyiVilága Magazin ajánló

További magazin cikkek »

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »

 

Helyi szolgáltatók

További helyi szolgáltatók »